Horror på CPH PIX

Vi har modtaget følgende fra CPH PIX. Det skal nok glæde en del horrorfans :)

CPH PIX byder i år både på horror on location, til koncert og i film med instruktørbesøg af William Friedkin! Det går løs på PIX fra på onsdag 2. april.

Horror på Hospitalet – Re-Animator

PIX lader den hysteriske uhygge brede sig og åbner dørene til det gamle Hørsholm Hospital til året genre-event on location: en nat i splatterens tegn – med forfatteren H.P. Lovecrafts og instruktøren Stuart Gordons ‘Re-Animator’. Efter at være tvunget til at forlade Zürich flytter den unge medicinstuderende Herbert West (Jeffrey Combs) ind hos sin medstuderende Dan Cain i Massachusetts. Sammen begynder de – med en medicinsk opskrift lavet af Wests afdøde mentor, Dr. Gruber – at forfølge drømmen om at kunne vække de døde til live. Gå i West og Cains fodspor, aflæg det gamle hospital i Hørsholm et besøg og se eller gense filmen i sygelige rammer, hvor dine sanser med sikkerhed vil blive skærpet. Det bliver en aften, hvor ‘more is more’, og det gælder både den overgearede 80’er-kultklassiker og oplevelsen i hospitalets lange, snørklede gange.

Horror på Hospitalet – Re-Animator, tirsdag den 15. april kl. 20, den gamle Hovedindgang til Hørsholm Hospital, Usserød Kongevej 102, 2970 Hørsholm.
(Både Bus 150S og 500S stopper ved Bolbrovej, Hørsholm).
Kr. 150,-

Læs mere og køb din billet her.

Horror på Hospitalet – Re-Animator er en del af CPH PIX’s ‘On location’-serie, som du kan læse mere om her.

The Call of Cthulhu

PIX har også fundet filmatiseringen af H.P. Lovecrafts ‘The Call of Cthulhu’ frem. Lovecrafts ånd hviler for alvor over Andrew Lemans overlegne film, der – selvom den er lavet af dedikerede fans og for få midler – er et af de bedste forsøg på at omsætte den kultdyrkede amerikanske horror-forfatter til det brede lærred. Vi viser en ægte Lovecraft-klassiker og varmer inden filmen op med en håndfuld af de bedste, fanskabte Lovecraft-kortfilm, vi har kunnet opstøve i Arkham.

‘The Call of Cthulhu’, lørdag 5. april, kl. 22.15, Cinemateket.
Kr. 85,-

Læs mere om filmen her.

‘The Call of Cthulhu’ er en del af CPH PIX’s ‘We Made This’-serie, som du kan læse mere om her.

Claudio Simonettis Goblin + Jozef van Wissem

Claudio Simonettis legendariske Goblin revolutionerede horrorfilmen i midt 70’erne ved at introducere rocken i deres filmscores, der er inspireret af Ennio Morricone og den samtidige, progressive rockscene. Det er første gang, at det legendariske band med deres karismatiske frontmand Claudio Simonetti på keyboard gæster Danmark. Sammen med bandet gæster den New York-baserede komponist og virtuose lutenist Jozef van Wissem også landet. Jozef van Wissem har udgivet plader med indie-instruktøren – og guitaristen – Jim Jarmusch, og sidste år skrev Wissem scoret til Jarmuschs vampyrromance, ‘Only Lovers Left Alive’. Efter koncerten, arrangeret af PIX, artFREQ og Amager Bio, vil der være fest på Beta, hvor Argentos overnaturlige og hysteriske horrorklassiker ‘Suspiria’ kører som backdrop og DJ Coconut Jim flipper filmmusikalske vinyler.
(Bemærk at der i dag findes forskellige versioner af bandet Goblin, og at det er Claudio Simonettis band, der spiller på PIX).

Claudio Simonettis Goblin + Josef van Wissem, mandag 14. april, kl. 19.30, Amager Bio
Kr. 275,- (+gebyr)

Læs mere og køb din billet her.

Claudio Simonettis Goblin + Josef van Wissem er en del af PIX’s ‘Live’-serie, som du kan læse mere om her

‘Eksorcisten’ med introduktion og masterclass med instruktør William Friedkin

Vi er ikke så lidt stolte over, at William Friedkin besøger PIX om få uger!
I forbindelse med PIX retrospektive serie kommer Friedkin til København, og den 5. april introducerer instruktøren bl.a. ‘Eksorcisten’ i Cinemateket. Desuden vil det samme dag være muligt at blive klogere på Friedkins metode og karriere, når han i dialog med Nicolas Winding Refn giver en masterclass i Dagmar. Der er mulighed for at stille spørgsmål fra salen! Masterclassen er præsenteret i samarbejde med artFREQ.

William Friedkins største hit, ‘Eksorcisten’, er en de bedst sælgende gyserfilm i filmhistorien. Hvis du ikke har set den, har du helt sikkert hørt om den. Men hvad de færreste ved er, at filmen om en mand der fordriver djævlen, er baseret på en sand historie.

Præsten Lankester Merrin tilkaldes for at uddrive den dæmon, som har forvandlet en ellers velopdragen, 12-årig pige til enhver forælders mareridt om en pubertetsramt præteenager: grim, bumset og uforskammet – med et hoved, der tilmed kan dreje 360 grader! I gadelampens ildevarslende skær ankommer Merrin i en ikonisk scene til det lille hjem og går i gang med djævleuddrivelsen. ’Eksorcisten’ er en af de mest indflydelsesrige gyserfilm nogensinde og er i dag mere aktuel end nogensinde. Denne udødelige klassiker startede en bølge af moderne, okkult horror, der stadig den dag i dag hjemsøger det store lærred.

Masterclass med William Friedkin, lørdag 5. april, kl. 12.00, Dagmar.
Kr. 120,-

Læs mere om masterclass’en og køb din billet her.

‘Eksorcisten’, lørdag 5. april, kl. 19.15 og kl. 19.30, Cinemateket.
Kr. 85,-
Læs mere og køb din billet her.

Dette indlæg blev udgivet i Event. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>