Steen Langstrup

Hjemmeside

Horrorudgivelser:
Kat : ondskaben lurer i regnen (1995)
Blodets nætter (1995)
Pyromania (1996)
Forvandling (1997)
Fluernes hvisken (1999)
9 før døden : noveller (2001)
Måne måne (2004)
Plantagen 1 – Den hvilende ondskab (2010)
Plantagen 2 – Intet er, som du tror (2010)
Plantagen 3 – Porten til helvede (2011)
Alt det hun ville ønske hun ikke forstod (2011)

Steen Langstrup blev født fredag den 13. september i et typisk, dansk parcelhus i Annisse Nord, lidt uden for Helsinge i Nordsjælland. Hans far var smed og moren syerske. Barndommen var svær, skolegangen noget roderi – de to ting følges ofte ad.

Allerede i en meget ung alder vidste Steen, at han ville fortælle historier. I de små klasser skrev og opførte han flere teaterstykker på skolen, men i løbet af de svære pubertetsår, lykkedes det for en ny dansklærer at overbevise Steen om, at han ikke havde evnerne til at udtrykke sig på skrift. Men da Steen var god til at tegne, og alle alligevel læste tegneserier i 80erne, så betød det ikke så meget: Steen kunne jo bare fortælle sine historier som tegneserier.

Efter skolen fik han job i et supermarked, mens han tegnede som en gal om aftenen og sendte serierne ind til alt, hvad der fandtes af forlag, blade og aviser. Der gik mange år med afslag på afslag, men så en dag skete miraklet: To ungdomsblade besluttede samme dag at bringe hans tegneserie om rockbandet The Mighty Rocky Rockers. Et af de to blade, Ung, tegnede han for i 15 år, og tegneserien om Victor, som havde et langt liv i Ung, udkom sidenhen i to albums.

Men de længere historier pressede på, og allerede efter et par år som tegneserietegner (nu for en række ungdoms- og musikblade), startede han på at skrive det, der siden skulle blive hans debut, gyserromanen Kat. Den udkom i 1995, og pludselig gik det hurtigt. To år senere havde han udgivet tre romaner og havde en ny under udgivelse. Der blev solgt filmrettigheder og udlandet var interesserede, mens anmelderne delte sig i begejstring og forargelse.

Der var ikke tradition for horror på dansk. Det blev anset for en underlødig genre. Og denne forfatter var tilmed så uopdragen, at han skrev filmisk, levende og medrivende! Det var for meget for nogle og forfriskende for andre.

Efter seks romaner på Høst & Søns Forlag, og en tegneserie på Bogforlaget Her & Nu, skiftede Steen i 2001 til Gyldendal. Samme år kom den længe ventede filmatisering af Kat. Men det tunge og stærkt konservative Gyldendal og Steen Langstrup rimede ikke, så efter en novellesamling og en enkelt roman, besluttede han at starte eget forlag, 2 Feet Entertainment.

Det satte for alvor gang i virkelysten! Første udgivelse var besættelsesthrilleren Stikker, der blev nomineret til flere priser, bl. a. Glasnøglen for årets bedste nordiske kriminalroman. Der blev taget kunstneriske chancer og udgivet bøger, som pegede i nye retninger. Der blev leget med genrene, bogbranchen blev udfordret.

I 2009 vendte han hjem til gyserne med konceptet Mørket.

Steen Langstrup bor i dag på Frederiksberg i København med sin kone og to børn.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>