Jonas Wilmann

Hjemmeside

Horrorudgivelser:
THE END (2009)
Mutagen (2010)
Frygt-filerne (2012)

Født 1979.

Allerede fra helt lille havde jeg en glubende appetit på gyserfilm, superhelte, fantasy og science fiction. Jeg fik mit fix gennem splatterfilm, Fangoria-blade, tegneserier, Dungeons and dragons, Warhammer og mangt andet.

Mine første koordinerede kreative udladninger var bloddryppende tegneserier og dansk-stile, som min lærer konsekvent gav mig karakteren ’undermiddel’ for, fordi jeg altid fik mindst tre-fire ulækre mord med i de mest uskyldigt lydende emner.

Da jeg var 16-17 år gammel, havde jeg færdiggjort min første kortroman, der handlede om helvedes opstandelse. Ingen forlag var interesserede.

Jeg fortsatte med en støt novelleproduktion (kredsende om fantastikkens mest morbide sider), men først i 2004 kastede jeg mig over længere projekter og blev mere seriøs med skriverierne.

I 2009 selvudgav jeg den postapokalyptiske splatter-roman, THE END.

I 2010 fik jeg antaget en række noveller i antologier indenfor det fantastiske og sluttede året af med at skrive en bogkontrakt med forlaget Valeta, der mundede ud i endnu et postapokalyptisk udspil, romanen, MUTAGEN.

Det, der er vigtigt for mig, når jeg skriver, er, at materialet virker friskt og nyt, og at jeg i processen kommer til at overaske mig selv, helst flere gange. Dét uanset om det handler om dødbringende superfugle fra Borneos jungle, mandefødsler, terrorister der er lavet af flamingo, en fagforening for seriemordere eller teenagere der er blevet til voldelige mutanter af at spise hormonpumpet oksekød.

En kommentar til Jonas Wilmann

  1. Rigtig god ide med ugens profil, glæder mig til at læse mange flere af dem

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>