Dansk Horror Selskab

En ny sammenslutning af danske horrorforfattere har set dagens lys.

11 danske horrorforfattere (og en enkelt forlægger) er gået sammen for at fremme udbredelsen af dansk horror til voksne.

Der er nemlig en uheldig tendens i det danske litterære landskab. Horror bliver af mange betragtet som en børne- ungdomsgenre uanset romanens indhold. Det er frustrerende, når romaner, der egentlig er målrettet voksne læsere, ender på børnebiblioteket eller står i boghandlerens ungdomsafdeling.

Så en gruppe af os udøvere af den mørke kunst fandt sammen på nettet og stiftede Dansk Horror Selskab. Dansk Horror Selskab har som formål at fremme forståelsen af horror som voksengenre og gøre opmærksom på de titler der udkommer i genren.

Derfor har vi stiftet en årlig pris til Årets Bedste Danske Horrorudgivelse. Prisen uddeles første gang i 2012 på Krimimessen i Horsens og går til den bedste horrorudgivelse i 2011 rettet mod den voksne læser.
Dansk horror er en livskraftig genre og der udkommer ganske mange titler om året, så en upartisk jury er blevet udpeget til at vælge imellem årets udgivelser og kårer den absolut bedste. Juryen består af en perlerække af mennesker med fingeren på pulsen, når det gælder horror.
Jakob Stegelmann (mr. Troldspejlet), Rikke Schubart, Lars Bukdahl, Janus Andersen og Jette Holst er de velkvalificerede dommer i årets afgørelse.

Siden stiftelsen er foreningens medlemstal svulmet op og vi forventer at være legio senere på året.
Det er fantastisk at være i et fællesskab med så mange kreative mennesker og jeg forventer store ting af samarbejdet.

Den stiftende generalforsamling fandt sted på det stemningsfulde Hald Hovedgård et sted i det dybeste, mørke Jylland. Teddy Vork og Hanna Lützen kunne desværre ikke deltage.

Fra venstre: Patrick Leis, Nikolaj Højberg, Christian Reslow, Helle Tietgen Tofft, Henrik Sandbeck Harksen, Jacob Hedegaard Pedersen, Jonas Wilmann, Steen Langstrup og Michael Kamp

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Dansk Horror Selskab

 1. Søren Yde skriver:

  Hej,
  Ansporet af Patrick Leis’s indlæg i dagens Jyllandsposten l.ioge et par bemærkninger:
  Jeg har ikke før hørt om “dansk horror selskab”, men det synes at være et godt initiativ.
  Jeg læser al mulig litteratur, men horrorgenren har altid stået mit hjerte nær. Patrick Leis udtrykker sin ærgrelse over genrens skammekrogsplads her i landet.
  Jeg, der nu er 68 år, kan imidlertid fortælle, at det så sandelig ikke er en ny tendens.
  Sådan har det været i al den tid, jeg kan huske, ja faktisk endnu værre for 50-60 år siden. Ordentlige og rigtig gode forfattere inden for science fiction og horror har næsten altid været at finde i den angelsaksiske litteratur. De få danske har enten været satanister eller på anden måde “gyselige”.
  I angelsaksisk litteratur har man forstået, at “det gode gys” sjældent opleves i en splatterroman – eller film -, hvor det driver med blod og vævstrevler, men hvor der spilles på antydningen, “atmosfæren”, angsten for det ukendte, det uforklarlige, bizarre etc.
  Her er mestre som Donald Wandrei, August Derleth, H.P.Lovecraft, Algernon Blackwood, W.H. Hodgson, Ray Bradbury og mange, mange andre. De kunne skrive, – og den slags savnes i dag, – desværre!
  Men alligevel, – god vind med jeres selskab!

  Med venlig hilsen
  Søren Yde

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>